כל מה שתצטרכו לדעת על פיצוץ בצינור מים: איך ניתן לזהות, מה צריך לעשות, מה גורם לזה וכמובן מה המחיר. תוכלו גם לקבל מספר הצעות מחיר מאינסטלטורים שונים ולראות מי אמור לשלם במקרה של בית משותף או דירה שכורה.
ישנם כמה סימנים מטרימים המאפשרים לכם לאתר פיצוץ בצנרת:
אם גיליתם שיש לכם פיצוץ צינור מים דבר ראשון חשוב לסגור את הברז הראשי כדי למנוע נזילה של עוד מים. הצטברות של מים בקירות גורמת להם להיכנס לתוך הקירות ויכולה לגרום לנזק במבנה, מה שיכול להיות מאוד בעייתי ותיקון של זה יכול לעלות הרבה מאוד.
לאחר מכן מה שאתם צריכים לעשות זה לקרוא לאינסטלטור ולתאר לו את הבעיה. במידה והבעיה מאוד חמורה חשוב למצוא אינסטלטור שיגיע בדחיפות לסדר את הבעיה כדי למנוע נזק למבנה הבית.
מחיר פיצוץ צינור מים נע בין 500 - 1,500 ש"ח עבור צינור גלוי ועבור צינור מים סמוי מחיר התיקון נע בין 1,200 - 2,500 ש"ח.
מחיר תיקון פיצוץ בצנרת גלויה
המחיר לא כולל החלפת צנרת או איתור של הנזילה. |
500 - 1,500 ש"ח ש"ח |
מחיר תיקון פיצוץ בצנרת לא גלויה
המחיר עבור תיקון נזילה בצינור מים לא כולל מחיר איתור הנזילה. |
1,200 - 2,500 ש"ח |
איתור נזילות
המחיר הוא לאיתור הנזילה בלבד, ללא התיקון שלה. |
1,400 - 1,800 ש"ח |
בשביל להוריד במחיר של תיקון פיצוץ בצנרת חשוב להגיד שהמחיר שתקבלו הוא לא מחיר קבוע והוא ישתנה בהתאם למחיר של מאתר הנזילות. בגלל זה כדאי לקבל מספר הצעות מחיר ולהשוות ביניהם, כך תוכלו לחסוך במחיר הסופי. תוכלו להתקשר אלינו ואנחנו ניתן לכם פרטים של 3 מאתרי נזילות בעיר שלכם. ככה תוכלו להשוות ולחסוך.
יש שתי סיבות נפוצות שגורמות לפיצוץ צינור מים. הסיבה הנפוצה ביותר היא בלאי טבעי של הצינורות. הצינורות מתיישנים, צוברים לכלוכים ופשוט עם הזמן נחלשים מה שגורם לפיצוץ בצינור. גורם נוסף הוא במקרה של קיפאון של המים בצינור, זה קורה בימים קרים מאוד. בימים אלו מומלץ להשאיר ברז אחד מטפטף כדי שהמים יזרמו ולא יעמדו במקום ויקפאו.
כשמסתכלים על תיקון פיצוץ בצנרת חשוב להבדיל בין שני מקרים: צנרת גלויה וצנרת לא גלויה. תיקון פיצוץ בצנרת גלויה הוא הרבה יותר פשוט שכן הוא יכלול את החלפת המקטע בלבד. לעומת זאת תיקון פיצוץ בצנרת לא גלויה יכלול גם פירוק והרכבה מחדש של הקיר או המרצפות, ישנה אפשרות נוספת בצנרת שאינה גלויה והיא "תיקון צנרת ללא הרס" - באמצעות ביובית מכניסים צינור גמיש אל תוך הצנרת הסדוקה ומשאירים שם "מקטע" של חומר אשר תפקידו לסגור ולאטום מבפנים את הסדקים והחורים, לא תמיד אפשרי - אבל במקרים בהם זה אפשרי, זה חוסך המון כסף, כאב ראש ובלאגן.
אחד הבעיות הכי נפוצות במקרים של פיצוץ בצנרת היא סכסוך השכנים הידוע "מי משלם?". כשאתם מזמינים איתור נזילות חשוב לנסות לוודא שכל הגורמים המעורבים נמצאים שם כדי שלא יהיו אי הבנות ולבקש מהאינסטלטור דו"ח ממצאים.
הוספנו לכם שאלות שנשאלנו לגבי פיצוץ בצינור מים:
במקרה כזה מומלץ לקרוא למאתר נזילות, כך תוכלו לוודא אם יש לכם נזילה ובמקרה הצורך לתקן אותה.
בנוסף למה שאמרנו בעמוד חשוב לחפש אינסטלטור שנותן דו"ח ממצאים. לפעמים תידרשו לשלם עוד על דו"ח ממצאים ולא כל האינסטלטורים נותנים אותו אז חשוב לוודא איתם לפני כן.